
دریافت اینترنت بی سیم یا وایرلس نوعی از امواج رادیویی محسوب میشوند و عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند منجر به افت کیفیت این امواج و ایجاد پارازیت در آنها شوند. به طور کلی هنگامی که در محیطی خاص نظیر خانه یا محل کار خود از یک مودم بی سیم استفاده میکنید و به صورت بی سیم (وایرلس) به شبکه آن متصل میشوید باید به عوامل خاصی توجه داشته باشید. عواملی که به راحتی میتوانند منجر به افت کیفیت شبکه بی سیم (وایرلس) و امواج ارسالی آن شده و نهایتا اینترنت شما را نویزدار کنند.
در این آموزش فروشگاه تخصصی تجهیزات دسترسی به اینترنت و شبکه انجیلو قصد دارد که ،روشهای خاص و کاربردی را خدمت شما معرفی نماییم که تاثیر مستقیمی بر روی افزایش یا کاهش قدرت و کیفیت سیگنال شبکه بی سیم (وایرلس) شما خواهند داشت.
• محل قرارگیری مودم بی سیم (وایرلس)
هر مودم بی سیم (وایرلس) قدرت آنتن دهی خاصی دارد و سیگنالهای بی سیم را تا محدوده مشخصی ارسال میکند. بنابراین محل قرارگیری مودم شما تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و قدرت سیگنال دریافتی دارد. به منظور انتخاب بهترین محل برای قرار دادن مودم خود حتما به موارد و نکات زیر توجه ویژهای داشته باشید:
1) سعی کنید مودم خود را دقیقا در بخش میانی خانه یا محیط مد نظرتان قرار دهید تا سیگنالدهی آن به همه مناطق به صورت یکسان و مناسب انجام شود. اگر آنتن دهی مودم شما ضعیف باشد و آن را در گوشهای از اتاق خود قرار دهید، بدون تردید سیگنال دریافتی از مناطق دیگر خانه نظیر اتاقهای دیگر، آشپزخانه و …. ضعیفتر خواهد بود. این موضوع به ویژه در شرایط بزرگتر بودن مساحت محیط مد نظر به وضوح نمایان میشود.
2) آنتن مودمتان را به صورت عمودی قرار دهید. اغلب مودمهای بی سیم (وایرلس) از آنتنی اختصاصی بهرهمند هستند. شاید تصور کنید که این آنتن کارایی خاصی ندارد، اما از آنجایی که سیگنال وایفای نوعی از امواج رادیویی است، مطمئن باشید که آنتن مودم تاثیر به سزایی در کیفیت و قدرت سیگنال دریافتی و نحوه ارسال آن دارد. همواره سعی کنید که آنتن مودم بی سیم (وایرلس) خود را به صورت عمودی قرار دهید.
3) مودم خود را در مکانهای بلندتر قرار دهید و از قرار دادن آن بر روری زمین خودداری کنید. سعی کنید که مودم بی سیم (وایرلس) را بر روی مکانهایی همچون میز قرار دهید تا سیگنال ارسالی آن به شکل باکیفیتتری توسط دستگاههای مصرف کننده دریافت شود.
4) دقت داشته باشید که اجسام قرار داده شده در مجاورت مودم هم میتوانند تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد آن و سیگنالهای ارسالی مودم داشته باشند. به عنوان مثال اگر مودم بی سیم (وایرلس) خود را بر روی یک میز فلزی قرار دهید با مشکلاتی مواجه خواهید شد. در این شرایط فلز منجر به ایجاد مانعی به منظور ارسال سیگنالهای وایفای میشود. بنابراین سعی کنید که مودم خود را در کنار اجسامی قرار دهید که مقاومتی در برابر ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی ایجاد نمیکنند.
5) به طور کلی موانع دیگری هم میتوانند منجر به افت کیفیت و قدرت سیگنال شبکه بی سیم (وایرلس) شما شوند. به عنوان مثال اگر مودم خود را داخل کابینت یا کشو قرار دهید به مراتب سیگنال بی سیم آن ضعیفتر میشود، چرا که مانعی در برابر امواج رادیویی آن ایجاد شده است.
• تداخل با سایر شبکههای بی سیم (وایرلس)
ایجاد تداخل بین سیگنالهای شبکه بی سیم (وایرلس) شما و سایر شبکههای موجود در آن محدوده، منجر به بروز مشکل در کیفیت عملکرد و قدرت سیگنالهای ارتباطی شبکه وایفایتان میشود. به منظور تعیین مقدار تداخل سیگنالها میتوانید از اپلیکیشنهایی نظیر Wi-Fi Analyser که برای سیستم عامل اندروید ارائه شده استفاده کنید. این اپلیکیشن کانالهای بی سیم مجاور و نزدیک به شبکه مورد استفاده شما را نمایش میدهد و نهایتا شرایط ایدهآل موجود را پیشنهاد خواهد کرد. همچنین با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید در محیط مد نظر قدم بزنید و کیفیت سیگنال بی سیم (وایرلس) را در مناطق مختلف خانه یا محل مورد نظرتان بررسی کنید.
اگر چندین شبکه بی سیم (وایرلس) به منظور استفاده از یک کانال تلاش کنند، این امر منجر به بروز مشکل در عملکرد شبکه بی سیم (وایرلس) میشود. به منظور رفع این مشکل شما میتوانید در پنل تنظیمات مودم، کانال ارتباطی استاندارد را تغییر دهید.
برای این کار طبق دستورالعمل زیر می توانید اقدام نمایید:
1)در قسمت نوار آدرس مرورگر خود آدرس آی پی 192.168.1.1 را وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید. درحالت پیش فرض نام کاربری admin و رمز عبور admin می باشد، که در اولین فرصت باید آنها را تغییر دهید.
ممکن است شماره آی پی مربوطه، نام کاربری و رمز عبور متفاوت باشد که باید به دفترچه راهنما مراجعه کنید. می توانید در گوگل کلمه Manual را در ادامه نام و مدل (مودم یا روتر) تایپ و دفترچه راهنمای دیجیتالی این محصول را پیدا کنید.
برای مثال: مودم یوتل A304U
2)وارد قسمت تنظیمات Wireless شوید.
3)وارد منوی Advanced شوید.
4)در قسمتStandard Channel، کانال سیگنال را تغییر دهید.


کانال 11 معمولا گزینه مناسبی است اما می توانید دیگر کانال ها را نیز امتحان کنید. ممکن است محل تغییر کانال در منوی تنظیمات متفاوت باشد که با کمی جستجو می توانید به راحتی آن را پیدا کنید.
• تداخل سیگنال با امواج رادیویی لوازم خانگی دیگر
امواج رادیویی مربوط به لوازم خانگی دیگر هم میتوانند منجر به بروز مشکل و ایجاد تداخل در سیگنال بی سیم شبکه وایفای شما شوند. لوازمی همچون تلفنهای بی سیم ، مایکروفر و …. میتوانند منجر به بروز اختلال در سیگنالهای ارسالی از مودم بی سیم (وایرلس) شما شوند. حتی ممکن است در برخی از شرایط میزان این اختلال به قدری زیاد باشد که سیگنال وایفای مودم شما به کلی قطع شود.
مشکل تداخل سیگنال مابین مودم و تلفنهای بی سیم را میتوان با جایگزین کردن آنها با تلفنی دیگر با فرکانسی متفاوت نظیر 900 مگاهرتزی یا 1.9 گیگاهرتزی برطرف کرد. تلفنهای بی سیم که از فرکانس 2.4 گیگاهرتزی بهره میبرند منجر به بروز اختلال در شبکه وایفای شما خواهند شد.
اختلالات ایجاد شده توسط مایکروفر و سایر لوازم این چنینی هم میتواند با تغییر مکان مربوط به آنها برطرف شود. دقت کنید که مایکروفرهای جدیدتر و گرانتر به دلیل مجهز شدن به بدنههای عایقتر میتوانند منجر به جلوگیری از بروز اختلال در شبکه وایفای شوند. دستگاههای دیگری همچون محصولاتی که از اتصالهای بلوتوث قدیمی استفاده میکنند هم میتوانند منجر به بروز مشکل در شبکه وایفای شوند. بنابراین تا حد امکان از نزدیکی آنها با مودم بی سیم (وایرلس) خود جلوگیری کنید.
• استفاده از تقویت کننده، آنتن های ثانویه
ابزارهایی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید شبکه بی سیم (وایرلس) خود را در منطقه وسیعتری مورد استفاده قرار دهید. این ابزارها با نامهایی همچون Repeater، Reflector و… شناخته میشوند. با استفاده از این آنتنهای تقویت کننده به راحتی میتوانید محدوده سیگنالدهی مودم و شبکه بی سیم (وایرلس) خود را افزایش داده و تقویت کنید. از این ابزارها در شرکتهای بزرگ به وفور استفاده میشود.
• افزایش توان ارسال سیگنال مودم
دفترچه راهنمای مودم را برای چگونگی تغییر توان Xmit (میزان نیروی مصرفی برای ارسال سیگنال) روتر یا مودم مطالعه کنید. بعد از وارد شدن به صفحه تنظیمات مودم از طریق مرورگر وب، در قسمت تنظیمات Wireless به دنبال گزینه Transmit Power بگردید و آن را روی حداکثر توان تنظیم کنید.
• بروزرسانی (آپدیت) Firmware یا نرم افزار داخلی مودم
وبسایت سازنده را برای اطلاع از Firmware های جدید ارائه شده چک کنید. ممکن است مودم شما از لحاظ نرم افزار داخلی دارای مشکلاتی باشد که باعث افت سرعت و همچنین کاهش امنیت ارتباط اینترنتی شود. بنابراین آپدیت کردن نرم افزار داخلی گاهی الزامی است.
نکته های مورد توجه:
- گاهی مشکل برقراری ارتباط با مودم یا روتر بی سیم (وایرلس) تنها به گیرنده سیگنال مربوط می شود. اگر سیگنال دریافتی توسط دیگر دستگاه ها قوی باشد احتمالا مشکل به یک دستگاه خاص محدود می شود. بهتر است ابتدا کارت شبکه بی سیم (وایرلس) دستگاه را چک کنید. در صورت نیاز می توانید برای لپ تاپ خود یک کارت شبکه بی سیم (وایرلس) به صورت USB با آنتن خارجی تهیه کنید.
- افزایش بیش از حد قدرت و دامنه سیگنال بی سیم (وایرلس) با ایجاد تداخل در دیگر سیستم های مخابراتی و در جهت دسترسی به شبکه های خصوصی و ارگان های دولتی می تواند پیگرد قانونی داشته باشد.